Bilddressinen

Allt i videofilmer om järnväg och spårväg.


 

Järnvägsmix 6

       GM-loksträff i Odense 2004: Många lok  med GM-motorer från Europa samlades i Odense för en träff. De olika  loken är filmade på linjen mot Korsör med tåg av olika slag. Det är  också bilder från muséet där loken samlades på aftonen för en “konsert”.  21 min.
          ME-lok med dubbeldäckare: Några scener från sydbanen på Själland där ME kör med dubbeldäckade manövervagnståg. 3 min. MY: Lemvigbanens MY ankommer och avgår med godståg i Holstebro. 3 min.
          GM i Sverige: Olika svenska GM-lok från Boden till  Västergötland. Det är T43, T44, TMX, TMY och TMZ i tåg och växling på  flera olika platser. 7 min.
          T44: T44 i tåg mellan Nässjö och Kvillsfors med växling till  Pauliström samt T44 från Varberg till Limmared med växling på  glasbruket. Flera olika individer. 20 min.
           GM runt Siljan: IBABs TMX i flertal olika tåg med torv och  timmer samt BK Tågs snygga T43 med timmertåg. 9 min. Dessutom en  fotoserie på GM-loken i Sverige och Danmark.

DVD 62 min. Pris 195 kr - Nu 90 kr.  

 

 

Järnvägsmix 7

 

Peterson Rail gick i konkurs 2012. Innan dess hann vi filma en del av deras trafik och dessutom fått vara med på provkörningar av Traxx-lok i Tyskland
- Moss i Norge med NSB trafik
-Fliståg lastas i Varberg och Borgstena.
-Besök hos Bombardier i Kassel.
-Provkörning av TRAXX-lok i Tyskland.
-Biltågsväxling på Sävenäs rangerbangård
Göteborg central. En fin gammal byggnad. Vi tittar på en del detaljer i huset och sedan också på den livligatrafiken på de 16 spåren.
Motorbyte under bar himmel på VIDAs TMZ 1406

Film 93. DVD+R, 60 min, Pris 195 kr - Nu 90 kr.