Bilddressinen

Allt i videofilmer om järnväg och spårväg.

Frövi - Kolbäck

Den f.d.TGOJ-sträckan mellan Frövi och Köping och SWB-sträckan till Kolbäck finns med i denna filmen. Filmat 2015 från en motorvagn typ X21. Som alltid finns alla trafikplatser angivna, både nuvarande och tidigare platser.

DVD-R 45 min

Pris 180 kr.Falköping-Nässjö från förarplats.

 

Hela banan på 1 tim 35 min. Väl detaljerad med uppgifter om alla äldre stationer, håll- och lastplatser (vilka var väldigt många). Dagens trafikplatser och alla km-tal finns angivna på sedvanligt sätt. Filmad 2014

DVD-R. 95 min 

Pris 195 kr 


Från förarplats 2015

 

Långsele-Vännäs
Vännäs-Umeå-Holmsund

Långsele-Vännäs l

Den är 3 tim och 25 min lång och kostar 300 kr på två 2-lagers DVD.
Den är inspelad från SMoKs Y7 och hela första timmen i lite regnväder som delvis stör bilden. Man ser dock spår och omgivning bra hela tiden. Fåtal ex kvar.

Vännäs-Umeå-Holmsund 

är nu slutsåld.

I alla filmerna namnges stationer och driftplatser m.m. enligt linjeboken  i gul färg. Nedlagda stationer och hållplatser samt synliga banvaktsstugor anges i vit skrift. Alla km-tal finns angivna.


Kors och Tvärs på spår i Göteborg.

På film 56 
Introduktion 6 min.
Växling från spår 46 till spår 3 på centralen 10 min.
Från Göteborg C ut mot Bohusbanan 8 min
Från centralen till Bombardier via O-gruppen 8 min
Från centralen till Sävenäs via "genvägen" 7 min
Från Partille till Skandiahamnen 31 min.
Från Marieholm (BJ) och Göteborg C mot Mölndal Övre och Nedre, 20 min.
1 tim 30 min, Pris 
195 kr - Nu 90 kr 

  
Bägge filmerna i en box         
 

Pris 160 kr       

Herrljunga-Uddevalla från förarplats 

Nu har vi äntligen gjort en fortsättning till filmen om VBHJ. Filmen går från Herrljunga till Uddevalla och är filmad vid några olika tillfällen under 2010-2012. Uddevalla-Vänersborg-Herrljunga Järnväg var ursprungligen smalspårig med den udda spårvidden 1217 mm. Den breddades redan 1899. Kameran sitter i en X12-motorvagn som kör från Herrljunga i ett strålande fint väder och med solen i ryggen. Kommentarerna är fåtaliga men alla dagens trafikplatser finns utmärkta med undertexter både med hela namn och med signatur. Enstaka äldre trafikplatser finns också noterade i annan färg. Alla km-tal finns angivna i bild och likaså namn på alla signalreglerade vägkorsningar. Banan är 92 km och tåget tar lite drygt en timme på sig.

  

Inledningsvis visas några scener från olika stationer bl.a. sista dagen med lokalställverk i Vedum samt den imponerande öppningsbara bron i Vänersborg.DVD-R 75 min.    

Pris 195 kr Nu utan box 50 kr.       

Bergslagsbanan från Öxnered till Göteborg från förarplats

    IC-tåg från Öxnered år 2006. Då byggdes dubbelspår på sträckan  Öxnered-Trollhättan och Prässebo-Alvhem. Några äldre scener är inlagda  bl.a. från Öxnered station med spårkrysset kvar och de gamla  kanalbroarna i Trollhättan. Ett tretågsmöte ser vi i Upphärad samt några  tåg som passerar Velandabron. Nya sträckan mellan Öxnered och  Trollhättan finns också med, filmad 2007. På sträckan förekommer flera  tågmöten, bl.a. med ett norskt tåg. På flera platser har vi också filmat  tågen från sidan av banan. Infart i Göteborg både till Centralstationen  och till Sävenäs rangerbangård. Den är filmad i ett ganska fint väder  dock med lite soldis.  

DVD-R ca 80 min. Pris 195 kr - Nu 50 kr